ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Joutsa rocks! ...Kun vapojenkahvat natisivat 2010

Julkaistu 04.08.2010
Kuvia 10 kpl
Author: - Stickan

Isä Carillo ennätti viimeinkin kesälomalle megahelteiden saattelemana ja Jussin nestetasapaino suorastaan vaati päästä karppiongelle. Ilman kummempia mutinoita olikin lähtöpäivä käsillä ja auto turvoksissa varusteista. Pomoni hääti mut töistä ongelle jo hyvissä ajoin, jottei perjantai kuluisi ruuhkissa. Tästä olikin melkoinen säästö ajallisesti. Moottoritiellä liikenne veti hyvin rallikansan vaeltaessa samaan suuntaan. Joutsasta vielä viimeiset ostokset kaupasta ja klo 17.30 olimme jo Kotalammen rannassa. Matkapölyt huuhdeltiin pois kurkusta ja samalla Jussi väänsi mäskiä kasaan. Hetken kuluttua ilmassa lensi appelsiinin kokoisia mäskipalloja tontille, jonka valitsimme laiskanpulleina suoraan kodan edustalta. Autolta matkaa onkipaikalle peräti kymmenkunta metriä...

Puolisen tuntia myöhemmin oli Jussilla onkivedessä meikäläisen vielä puuhaillessa omiani. Tunti, kun tuli mäskäyksestä kuluneeksi alkoi tapahtua. Jussin koho veti upoksiin ja sitten leikkasi siima lammenpintaa! Suunta vaihteli spurtin aikana ja vavankahva natisi. Pirun nätti n. kiloinen karppi oli ensimmäinen, muttei tosiaan viimeinen tällä keikalla. Kuten muuallakin, toimi maissi täälläkin. Se siitä hifistelystä...

Jussi kampesi otusta toisensa jälkeen sumppuun. Meikäläinen viritteli pohjaongen pyyntiin ja feederhäkki sai mäskitäytteen ja koukkuun muutama maissinjyvänen. Ei tosiaan kauan kestänyt, kun itsekin osallistuin vääntökarkeloihin. Koukkua irti ja kalle sumppuun.

Iltasetti loppui osaltamme, grilliherkkujen kutsuessa kalamiehiä vuorostaan syömään. Parikymmentä karppia oli illan saldona. Viritin vielä podin kolmella vavalla pyyntiin boilareilla tarjoiltuna tyrkylle, mutta kahden kalan jälkeen tuumasin, että ensi yönä nukutaan, eikä ravata pihalla. Aamulla sitten uutta settiä... Jussi nousikin jo hyvissä ajoin ja alkoi nautiskelemaan aamusyönnin kyydeistä.

Itse kömmin makuupussista luultavasti about viidennentoista karpin jälkeen. Säkki oli taas pullollaan. Ei muuta, kuin mukaan karkeloihin, joka olikin parasta mahdollista aamujumppaa onkijalle. Aamusyöntiä kestikin n. klo 10 asti, jonka jälkeen olikin aika nostaa onget ylös ja vapauttaa kallet kasvamaan. Toinen toistaan nätimpää peiliä, täyspeiliä, suomua, nahkaa ja rivipeiliä kipattiin hetkeksi matolle, jotta saisimme vielä hetken katsella näitä turbolla varustettuja voimakimpaleita.

Ilta- ja aamukalastuksen saldona oli reilut 40 kallea, jota voisin pitää hyvänä tämmöisille harrastelijoille. Näitä kokemuksia oli mukava märehtiä ja grillata lihaa kypsäksi, kylmän oluen helliessä nielujamme.

Pekka saapui meitä morjenstamaan lauantai-iltasella ja aikamme turistuaan mies poistui paikalta seuraamaan kisoja. Me aloitimme kamojen pakkaamisen, jotta aamusta pääsisimme ajoissa liikkelle. Oluet vaihtuivat Cocikseen ja lopulta, kuten aina. Kaksi ukkoa kuorsasi makuupusseissaan...

-Stickan

Ps. Normaalikäytännöstä poiketen tätä paikkaa uskaltaa mainostaa, koska kyseessä on kaupallinen karpinongintapaikka. Karpit on vapautettava ja lammelle vaaditaan erillinen kalastuslupa (saa ostaa Pekalta). Luvaton kalastaminen on mahdotonta alueen valvonnan suhteen, jotenka tämä on erittäin tervetullut vaihtoehto Suomeen. Kalojen koko oli reissullamme 0,5kg-1½kg kaliberia, mutta bonuskokoisia kalojakin lammessa uiskentelee. Välineiksi oli valintanamme kevyet kelaonkivavat ja 0,20mm pääsiimat, hiukan ohkaisemmilla tapseilla höystettyinä. Syöttinä käytimme maissia.

Paikkaa uskallamme suositella lämpimästi vaikka kilpaonkijoille / -porukoille, tai esim. perheelliselle karpinkalastusta harrastavalle. Alueella on puucee, grillikota ja helposti kuljettavat rannat. Autolla pääsee tosiaan aivan rantaan, jotenka hikipisaroita ei pääse syntymään romujen raijaamisessa. Lampi sijaitsee muutaman kilometrin päässä Joutsan keskustasta.
Sijainti kartalla

Lupa-asiat ja muut tiedustelut:
Pekka Mihejev / Kilpilohi Oy
Puh. 044-0450056

< Takaisin raportteihin...