ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Jos sitä vähän arkenakin?

Julkaistu 03.08.2011
Kuvia 8 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Edellisen viikonlopun karppikliimaksi jätti sen verran hyvät fiilikset, että päätimme Markiisin kanssa heittää yhden yön keikan samalle paikalle, kun tuli mäskättyäkin reilulla kädellä lähtiessä. Helatorstai lähestyi, kuin tilauksesta ja keskiviikkona olimme iltasella jo onkipaikalla. Hyttysten määrä oli vielä siedettävä ja onget veteen saatuamme loihdimme hieman grillipurtavaa, jotka luonnollisesti huuhtelimme oluen voimin alas. Painelin goisimaan suht ajoissa ja Markiisikin kömpi jossain vaiheessa telttaan nukkumaan. Yö meni ilman kalatapahtumia, mutta aamunkoitto järvellä on aina helvetin hieno kokemus. Linnut karjuivat sydäntensä kyllyydestä ja aamuissa on myös taikaa kalojen suhteen. Markiisi joutui poistumaan melko aikaisin ja itse jäin rantaan vielä odottamaan aamusyöntiä. Sitä ei tullut ja runttasin lähtiessäni vielä kunnon mämmit tontille. Tänne olisi perjantaina taas päästävä koittamaan...

Perjantaina pääsin liikkeelle jo ihmisten aikaan ja Jarin treffattuani suuntasimme kohti mäskättyä tonttia. Lähes suurimmat odotukseni velloivat tulevien sapuskoiden suhteen. Jari oli käynyt Stadissa vähän isommassa marketissa ostoksilla ja nyt olisi luxus-sapuskaa luvassa. Omalle kontolleni jäi lähinnä kylmien oluiden hoitaminen ja niiden kylmäketjun jatkuminen. No tämä tehtävä oli minulle todella mieluisa ja suhtauduin siihen suurella innolla. Jopa sellaisella, että kotona sain tietyn sorttisia, lähinnä kysyviä ilmeitä. Maanomistajan luvalla oli teltta jätetty jo tontille valmiiksi pystyyn ja ei aikaakaan, kun onget molskahtivat veteen. Viikonlopun odotus alkoi ja itikoiden määrä lisääntyi tunti tunnilta. Syöttimakuja ja viritelmiä laitoimme tyrkylle montaa sorttia.

Radio toi mukavaa viihdettä kalattomien tuntien odotteluun ja ajoittain oli aika valmistella grillillä ruokaa, jotta ei pelkästään istuskeluksi olisi homma mennyt. Tuoreesta tonnikalasta tuli loihdittua ensimmäiset sapuskat ja lajin pyyntietiikka ikävä kyllä unohtui viimeistään siinä vaiheessa, kun pihvi meni ääntä kohti. Vittumaista rakastaa hyvää ruokaa nykypäivänä. Onneksi en ole ennenkään omistanut kummempaa omaatuntoa, jotenka asia sai jäädä siltä osin kohdaltani. Jari taisi potea jonkin sortin syntisen tunnetta, mutta hänkin alkoi lopulta käyttäytymään.

Lauantai meni kuunnellessa Radiota ja ensi kertaa tuli koettua sitä kautta Puolustusvoimien paraatikin. Oli juhlavaa kuunneltavaa, verrattuna normaaliin Nova-paskaan mikä ikävä kyllä tuntuu ajoittain olevan se ainoa kanava, mikä kuuluu. Lauantaina keli helli taas onkimiehiä ja kaislikoissa kävi mulina, kun jotkut lajit tekivät sitä kauneinta. Iltasella oli taas aika pistää grilli tulille ja pistää murkinaa kohti napaa. Päivän jännitysmomentit koostuivat leiriämme kohti uivasta hirvestä, joka onneksi muutti suuntaansa ja Paraatisäästä Hornettien ylilennon suhteen.

Sunnuntain vastaisena yönä kalat loistivat edelleen poissaolollaan. Alkoi vaikuttamaan uhkaavasti siltä, että nyt menee myös pallit kattilaan. Aamusta Jarin häläri piippaili yksittäsiä merkkejä ja melkein potkin kaveria ylös, mutta ajattelin lahnanlisun väsyvän ennen minua. Pirteinä ryhdyimme aamutoimiin ja leirin purkuun. Onget saivat olla edelleen pyynnissä loppuun asti. Lopulta tuli niiden vuoro ja Jari tunsi raskasta painoa toisessa ongessaan. Jumalauta, kallehan se siellä möllötti. Ei ollut häävi kala otteiltaan, mutta raameiltaan sitäkin komeampi. Nopeat perinteiset ja kala takaisin uimaan ja valmistautumaan tulevaan kutuun. Tästä on hienoa jatkaa onkikesää 2011, jota on vielä jäljellä reilun pätkää...

-Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...