ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Kesälaitumilla vol. 1 / 2011

Julkaistu 17.08.2011
Kuvia 18 kpl
Author: - Stickan, jonka loma jatkuu...

Valtion tarjoama leipä on tunnetusti kapea, mutta pitkä. Yhtenä etuna kuitenkin laskettakoot myös pitkät lomat. Talvella vuosilomalistoja laadittaessa päätin pilkkoa nuo 8-viikkoa joita toki odotin kovasti. Keväällä pari viikkoa, kesällä ainakin kuukausi kesälaitumilla ja syksyllekin jäisi vielä kaurisjahteihin ja meritaimenten pyyntiin kivasti lomapäiviä. Päätin sijoittaa kesälomani suurimmaksi osin tällä kertaa elokuulle. Se tarjoaisi sopivan pimeitä ja tunnelmallisia iltoja harrastamiseen. Eikä ajankohta tosiaan olisi huono ajatellen alkavia lintujahteja ja sieniretkiä. Samalla saisi tutustua rauhassa vaikka uusiin metsästysmaihin ja bongata pari mahdollista uutta potentiaalista lutakkoa kalastusta silmäillen. Parasta kuitenkin loppukesässä ovat ne hämärtyvät illat, jolloin saa jo pukea pitkähihaista paitaa päälle ja sytyttää pihavaloja / nuotiota ja ennen kaikkea nähdä vanhoja frendejä.

Kesälaitumille päästyäni oli tulevien viikkojen suunnitelmat jo tehty aikoja sitten ja aktiivilomailu sai alkaa. Heinäkuun suutariretket saivat jatkoa ja karppihommat kutkuttivat kovasti mielessä. Näihin kahteen kesäiseen kalalajiin mahtuisi varmasti tarpeeksi tekemistä ja puuhasteltavaa muodossa, jos toisessakin.

Suutarit osoittautuivatkin ennakoitua haastavimmiksi ja niiden pyydystäminen oli ajoittain varsin haasteellista puuhaa. Milloin kelit heittivät vettä ja ukkosta niskaan, kun taas toisinaan otukset tuntuivat olevan jossain ihan muualla, kuin toivotulla paikalla. Onnistumisia kuitenkin sattui ja sen johdosta pitääkin vielä syksyllä viimeistään onkia näitä voimapesiä parilta paikalta.

Suutarikeikkojen jälkeen olikin aika siirtyä isompien fisujen, eli karppien pariin. Tässä tapauksessa tosin lähdettiin niistä pienistä sellaisista. Pekka oli luvannut meille satsin poikasia ja kauan haaveiltu "oma lampi-projekti" sai ekat fisunsa. Tästä innostuneena Jussi löi lompakon auki ja pyysi hakemaan fisuja vielä lisää. Löin itse vielä myös snadisti lisää kassaan ja hain toisen satsin kallenpentuja. Nyt saisi lutakko muhia kaikessa rauhassa muutaman vuoden. Hieno fiilis laskea kallenpennut uuteen ympäristöönsä ja ajatella niille suotua mahdollisuutta kasvaa isoiksi lötköiksi. Vastaavanlaisia paikkoja ei varmasti Suomesta löydy, missä saamme yhtä rauhassa istua ja nauttia.

Itse onkihommat olivat ns. monimuotoisia tapahtumia. Neljä järveä sai meistä kesävieraitaan ja osumiakin tuli, siinä missä myös tapahtumattomia öitä. Siinä juurikin tämän harrastuksen suola on, ettei ikinä voi olla varma onnistumisesta. Tiinan veljenpoika Matiaskin pääsi yhdelle keikalle mukaan ja sen myötä Matias siirtyi ennen karvojen kasvamista nk. "kymppikerhoon", ilman kallista lentolippua...

Parhaat yöt tarjosivat useamman tapahtuman ja niiden johdosta tätä haasteellista ja harvinaista herkkua jaksaa koittaa vielä syksyyn asti, josta ennusteiden mukaan on tulossa lämmin. Päällimmäisenä oli huomattavaa pienen kalastajanalun into ja tietämys luontoon. Ihan kaikki vekarat eivät näemmä ole vielä vieraantuneet luonnosta...

Karppikausi jatkuu vielä pitkään, niin kuin jo aiemmin mainitsin, mutta yksi asia, mikä kuuluu myös kesälaitumiin on ravustus! Tästä lisää seuraavassa rapsassa.

-Stickan, jonka loma jatkuu...

< Takaisin raportteihin...