ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Kun hälärit vihelsi kesäyössä... 2012

Julkaistu 26.08.2012
Kuvia 11 kpl
Author: - Stickan

Muutama syöttökerta tontille antoi uskoa taas tulevaan. Olin kylvänyt kaikenmaailman herkkuja jo edellisestä viikosta asti ja arvelin, ettei karpit voineet taaskaan vastustaa tarjoilemiani herkkuja. Mättöä meni jorpakkoon reilusti joka syöttökerralla. Boilareita, pellettiä ja muutamia muita partikkeleita. Jauhomämmit jätin tyystin väliin tällä kertaa. Usko tulevaan oli kova ja sen johdosta pakkailimme kamat Jarin kanssa kaikessa rauhassa Torstin valvoessa tapahtumaa.

Saatiin romut roudattua tontille ja viritimme aurinkoisessa säässä onget pyyntiin. Teltan vuoro tulisi vasta illemmalla. Oli poikkeuksellisen nätti keli tälle kesälle. Lähes joka päivä oli tullut vettä taivaalta. Iltasella se sitten aukeni myös taivaallinen hana ja ukkonen säesti sadetta...

Ihan perinteisissä merkeissä meni ensimmäinen ilta. Muutama olut ja grillipöperöä naamariin. Ilta pimeni ja siitä se sitten alkoi. Eka lähtö tuli ja Jari väänsi nätin suomukallen ylös. Hetken päästä minäkin jouduin ampumaan makuupussista pihalle, mutta otus katkaisi tapsin, ennen kuin pääsin edes painiin mukaan. Joskus näitä vaan sattuu ja niille ei voi mitään.

Laskettiin kalle takaisin kasvamaan ja hetken kuluttua lähti mulla taas siimaa pois puolalta. Väännön jälkeen sain uitettua haaviin komean peilikarpin. Kalan ollessa vielä haavissa lähti viereisestä podista Jarilta laitavavan syötti karpin alahuulessa kohti järvenselkää. Jari nosti vavan räkistä ja naps. Siima poikki! Aikamme mietittyämme tulimme tulokseen, että siima kiepahti swingeriin? Mene ja tiedä sitten, mikä on totuus? Saamani kala sai perinteiset käsittelyt ja jatkoi taas eloaan siellä oikeassa paikassa, eli vedessä, eikä kalajutuissa kasvamassa.

Ehkä reilu vartti kalan vapauttamisen jälkeen mulla lähti taas ja sama syötti, millä olin saanut äskeisen karpin. Väänsin toistakymmentä minuutta näkemättä vastapeluria, kun kala vain irtosi. Samassa alkoi Jarin häläri huutaa vieressä! Kaveri väänsi ja väänsi, mutta kala irtosi. Olipa tontti kuumana. Eikä mennyt, kuin hetki kun Jarin onkea taas vietiin. Tällä kertaa kalle pysyi kiinni ja Jari sai kokea elämänsä väännön. Lopulta karppi saatiin haaviin ja matolle. Matollakin kalalla oli vielä reilusti painihaluja, vaikka reilu vartin oli kaveri vääntänyt sitä ylös. Pönöt ja kasvamaan. Oltiin melkoisen liekeissä molemmat!Vielä yksi lähtö koitti aamusta, mutta kala ei tarttunut jostain syystä? Seuraava päivä meni lähes kokonaan teltassa nukkuessa, kun oli unet jääneet "jostain" syystä välinen edellisyönä. Iltasella täräytettiin vielä grilli tulille ja ritsattiin jokunen boilari syöttien ympärille. Yö teki tuloaan ja unen päästä oli vaikea saada kiinni edellisyön tapahtumien johdosta. Lopulta kuitenkin meni molemmilta räppänät kiinni ja vedimme taas unta palloon. Auringon noustessa ei taaskaan tarvinnut herätä vekkariin, sillä laitavapani tärisi vaparäkissä ja häläri huusi, kuin veturin pilli! Muutamassa sekunnissa koiranunilta rantaan ja kalan kanssa taistelemaan. Kalle veti lumpeikkojen kautta ja sain niittää niitä siimallani. Koukkuni oli aiempia huomattavasti pienempi, johtuen syötin koosta, mutta vahva kala taipui silti haaviin. Olipa herätys, taas kerran.Aamun edetessä nostin kamani ylös ja Jari teki saman siirron herättyään. Kamat autoon ja kohti kotia. Tälläisiä reissuja osuu harvoin kohdalle ja lopullista syytä onnistumiseen voi taas vaan arvailla. Ehkä olosuhteet? Kenties onnistunut esisyöttö? Syöteillä ei tuntunut olevan mitään merkitystä. Kaikki kelpasi, mitä tarjottiin. Himassa näitä vielä pohdiskelin ja tulin tulokseen, ettei kannata päätänsä liikaa vaivata näissä hommissa, kun Suomessa ollaan. Jo alkujaan normikalastamista vaikeammasta kalastusmuodosta on turha tehdä entistä vaikeampaa liiallisilla pikkuhifistelyillä ja turhilla kikkailuilla. Seuraava reissu olikin jo sovittuna, mutta itse en sille pääsisi osallistumaan. Onneksi on vielä reilusti lomia pitämättä ja kallet aloittavat taas perinteisen syystankkauksen...

-Stickan

< Takaisin raportteihin...