ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Juhan kenraaliharjoitus

Julkaistu 20.10.2013
Kuvia 8 kpl
Author: - Stickan

Toisilla kesälomat olivat loppumassa ja itselläni tuo odotettu vuosilomajakso vasta edessä. Mikä olisikaan mukavampi tapa aloittaa lomajakso, kuin lähteä ukkojen kanssa ongelle pariksi yöksi? Olin mäskittänyt tonttia rajusti useamman kerran taas ennakkoon ja olin lähdössä taas kerran odottavin mielin kalaan. Liian pitkää syöttöä ei omien kokemusteni perusteella voi tehdä. Siksi satsasin tälläkin kertaa esivalmisteluihin. Paikalle saapui Jari, Henkka & vanha kalakaverini Juha, jolle kyseinen keikka oli eka karppireissu. Juhalle tämä reissu olisi ikään, kuin kenraaliharjoitus tulevaa ulkomaankeikkaamme ajatellen.

Eka ilta menikin välineitä virittäessä ja kunkin vehkeen toimintaa selittäessä. Taisi tulla liikaa asiaa, mutta jäipä varmasti jotain mieleen. Vielä, kun saisimme kalan näytille, niin reissu olisi enemmän, kuin onnistunut.

Ongimme kahdella podilla, toisen pyytäessä kyseiseltä järveltä ekaa kallea Henkalle, joka oli paikalla myös ensikertaa. Toinen setti oli pyytämässä Juhan ensimmäistä karppia. Useampi podi tarjoaisi isomman riskin siimojen sotkeutumisiin ja samalla saimme pidettyä tarjoamme syötit sopivan pienellä aluella. Ensimmäinen lähtö tulikin ollessamme vielä hereillä ja kalle oli hyväksynyt sille tarjoilemani syötin, eli Juha pääsi välittömästi tositoimiin. Kokenut lohenkesyttäjä oli hieman ihmeissään ”turbosärkiemme” menohaluista. Vaikka jarrua kiristi, niin meno vaan jatkui. Suunta ainoastaan muuttui sivusuuntaiseksi. Pienten opastusten ja vinkkien avulla kaveri pumppasi kalan muutamaan otteeseen haavihollille, josta Jari sen lopulta koppasi matolle. Eka kalle ja mallia todella komea! Fotot ja takaisin kasvamaan. Oli kaatoryypyn aika, kuten meillä on Juhan kanssa metsästäessäkin tapana ottaa.

Valvoimme vielä tovin ja lopulta painuimme telttoihin goisimaan. Uni vaan ei malttanut tulla meistä kenelläkään aivan heti. Pari komeaa mulausta järvellä piti jännitystä yllä koko porukallemme.

Seuraava aamu koitti edellistäkin kauniimpana ja luvassa oli tukalat olot helteessä. Päivä eteni grillailun, uimisen ja nestetasapainon ylläpidon merkeissä. Iltasella pidimme vielä levyraadin leirissämme kannettavan tietokoneen avulla.

Ilta eteni ja Henkka painui telttaan tappamaan hyttysiä. Mäiske oli kova, kuten kiroilukin. Tästä varmastikin oppineena myös partiojohtaja muistaa laittaa teltan hyttysverkon kiinni tulevaisuudessa… Ilta ja yö tarjoilivat ainoastaan lintujen mekastusta. Henkka mahtoi nukkua koiranunta, sillä olivathan molemmat setit pyytämässä hänelle sitä ensimmäistä karppi juuri tältä järveltä. Aamulla sitten Henkankin odotus palkittiin, kun hälärin kimeä huuto katkaisi viimeisetkin unenrippeet. Tottunein ottein Henkka taisteli kalan kanssa tovin ja toissapäiväinen haavinheilahdus koki uusinnan. Pulska veijari pääsi ikuistettavaksi.

Kalle kasvamaan ja yläfemmat koko porukan kesken. Totaalisen onnistunut hellekeikka. Kaksi kaunista kalaa ja oikeisiin osoitteisiin. Juuri tätä olin toivonut. Tontilla näytti pyörivän vielä ainakin pari muuta kalaa, mutta ne eivät enää kelpuuttaneet syöttitarjouksiamme. Tästä olikin kiva jäädä kesälaitumille...

-Stickan

< Takaisin raportteihin...