ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Kananlihalla Kanarialla

Julkaistu 23.03.2014
Kuvia 8 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Ihminen ikääntyy ja sama on väittämättä itsellänikin edessä. Omalla kohdallani erään sortin virstanpylväs ja ”kilometriluku” tulee vastaan ensi kesänä. Sen johdosta aloimme suunnittelemaan reissua jo hyvissä ajoin ja matkakohteeksi valitsimme Espanjan. Ebrojoki monneineen houkutteli karpinonkijaa, mutta asioilla on tapana muuttua. Faijani piipahti viikon reissulla Marikan kanssa Gran Canarialla tammikuun lopulla ja vinkistäni kävivät karppiongella siellä. Karppeja saivat ja samalla vinkin uudesta kalastuskohteesta. Ebro vaihtui ja liput ym. oli hetkessä varattuina. Matkakohteena olisi Kanariansaaret. Saaret joilla aurinko paistaisi ja sangriaa riittäisi. Ei muuta, kuin kentälle...

Viikko saarella vierähti nopeasti. Ensimmäinen ja viimeinen yö meni hotellissa. Muuten nukuimme teltoissa, jossain 700-800 metrin korkeudessa. Öisin sateli vettä. Päivisin oli pilvistä ja koleaa. Ei siis perinteistä Kanariansaarilla löhöilyyn tottuneen keliä. Lämmintä vaatetta oli onneksi mukana, eikä niistä tarvinnut luopua ennen, kuin tulimme pois vuorilta.

Järvi oli todella syvä. Maksimi syvyys on paikalla 30-metriä. Reissumme aikana vedenpinta oli 26-metrin kohdalla. Rantojen profiili oli todella jyrkkä ja piti sisällään ikäviä puunrunkoja ja hakoja. Myös järvellä elävät ankat ja hanhet toivat oman mausteensa ongintaan, muutenkin kuin paskomalla tontille, tai parittelemalla telttojen liepeillä myös öisin.

Kyselin oppaaltamme, että milloin kallet kutevat täällä ja sain vastaukseksi, lokakuun! Vedenlämpö oli nyt 10-astetta. Kalat olivat aktiivisimmillaan aamuisin, kun aurinko oli noussut. Hyvänä aamuna saattoi nähdä parikymmentä pintakäyntiä ja kalojen keskikoko oli muhkea. Kaloja ei kuitenkaan ollut liikaa ja nämä vanhassa patoaltaassa elelevät kalat olivat vanhoja. Lähistöllä oli majatalo, jonka palveluihin tukeuduimme hygienia ja tankkaamisen merkeissä. Jose vaimoineen loihti päivittäin maittavia aterioita meille onkijoille, joita koko järvellä oli vain neljä. Enempää ei kerrallaan edes oteta. Vaikka kyseessä olikin privaatti kohde, niin kaupallisuus puuttui kuviosta lähes kokonaan. Opas ainoastaan johdatti meidät paikalle ja seuraavan kerran näimme hänet lähtöpäivänä. Olimme siis omillamme koko reissun. Talon puolesta saimme käyttöömme teltat, podit ja vavat.

Kiitokset kaikille mukana olleille. Haastava ja samalla opettavainen reissu. Nyt on karppikausi avattu ja loppukevät menee jäitä poltellessa ja tietty siikaongella. Mäskejä kaapit vielä pullollaan, niin ei tarvinnut tänä talvena edes tilailla Saksasta perinteistä satsia. Ja taitaa olla jo liki 20.s kevät kun pääsen siikaa onkimaan. Koittakaahan mahtua ukot onkienne kanssa sovussa sinne ruuhkaisille rannoille ja onnittelut teille, jotka omistatte veneen...

Special thanks to Ian, our guide.
Come on you Rangers!

- Stickan / Karppimafia

Ps. Jos mielit kyseiselle privaattijärvelle, niin ota yhteyttä suoraan järjestävään tahoon.
Ian +34 669 646 511
John + 34 616 176 205
www.catchincarpinthecanaries.com

< Takaisin raportteihin...