ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Tripla - 2014

Julkaistu 13.07.2014
Kuvia 7 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Karppimafian onkikauden ensimmäinen kimppareissu ja menossa mukana vahvistuksena vanha kalakaverimme Matias. Odottelin autossa ja kirosin piiskaavaa kaatosadetta. Tästä tulisi märkä reissu. Itseäni se ei paljoa puristaisi, mutta Matiaksen fiilistä se varmasti laskisi. Olihan kaveri odottanut reissua, joka alkuperäisestä kahdesta yöstä oli kutistunut yhden yön keikkaan duunihommieni johdosta. Vielä jos homma menisi plörinöiksi sadetta pidellessä ja teltassa kyhjöttämiseksi, niin ei kiva.

Autoilla suoraan rantaan ja leiriä välittömästi pystyyn. Samalla syttyi myös tulipaikkamme nuotio karkottamaan mahdollisia verenimijöitä. Polttopuut valmiina, paskahuussikin löytyisi läheltä, eikä ketään lähimaillakaan. Puitteet siis enemmän, kuin hyvät ja maisema viimeisen päälle upea.

Sadekuuroja ja kamojen virittelyä. Pari pintakäyntiä kertoi sanomaa, että viikon ajan hoitamani mäskitys oli houkutellut kaloja tontillemme. Rannassa bongasin pari pienempää karppia uimassa ja lisäksi yhden pirun leveän selän. Nyt tuli vipinää saada kamat äkkiä pyyntiin...

Eka onki molskahti veteen ja kun olin toista vasta virittämässä alkoi häläri huutamaan onnistuneen tarjoilun merkiksi. Matias vääntämään ja nyt oli nuoren miehen hetki. Kaveri väänsi ja käänsi ja saimme lopulta kalan haaviin ja matolle. Matiakselle uusi enkka ja pönökuvat siihen päälle. Melkoinen startti. Onki ehti olla vedessä ehkä reilu minuutin pyynnissä?

Saimme loputkin kamat pyyntiin ja samalla viriteltiin jo aktiivivehkeitä. Feedervavan käyttöä Matiakselle opastamaan ja maissia koukkuun. Eikä mennyt montaa tovia, kun nuori herra ilmoitti ison kalan vääntävän siiman jatkeena. Hirmu vääntöä ja ohjeita sateli kalastajanalulle joka puolelta. Kuin tuurilla karppi saatiin pysymään poissa läheisestä lumpeikosta. Ohuet siimat ja kevyet vehkeet moisen kalan kanssa aiheuttivat hattujen noston Matiakselle, kun kala koukattiin haaviin. Hieno suoritus ja kylmähermoista toimintaa. Liekö jonkin sortin I.G.F.A. materiaalia? Mene ja tiedä? Karppimafian miehet eivät ole ennenkään ilmoitelleet kaloja lehtien järjestämiin kisoihin, eikä tässäkään tapauksessa tehty poikkeusta. Onginta sen sijaan jatkui...

Pienempiä karppeja nappaili ajoittain syöttiin, mutta hämärän saapuessa oli aika vetäytyä goisimaan. Onkien määriäkin vähennettiin yöunien turvaamiseksi. Sekään ei tosin auttanut, kun Jarin setissä lepäävää onkea vietiin. Yllätyksemme oli suuri, kun tajusimme karpin olevan sama, kuin minkä Matias oli muutama tunti aiemmin vääntänyt. Melkoisen ahne otus?

Aamusta saimme lisää tätä ihmetyksen aihetta, kun Henkan onkeen nappasi isomus. Ja taas sama karppi! Kolmas kerta ylös alle ½-vuorokauden sisällä. Mäskini tuntui toimivan paremmin, kuin uskoinkaan. Samoin tuntuivat kelpaavan vanhat liki hajuttomat boilaritkin.

Keli pysyi poutaisena ja oli sopiva hetki pakata kamat autoihin. Kotona ei tarvitsisi aloittaa mitään kuivausrumbaa. Matiaskin oli tyytyväinen ja olihan luvassa vielä päivän verran ampuharjoittelua. Reissun loppumetreillä sain loistoajatuksen, josta toteutuessaan sitten lisää tälle sivustolle...

- Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...