ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Karppiviikko keväällä 2014

Julkaistu 18.07.2014
Kuvia 6 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Mennyt kevät oli hieman poikkeava, koska se alkoi normaalia aiemmin ja todella lämpöisenä. Vedet kuitenkin pysyivät viileinä ja sen johdosta emme pitäneet kiirettä karppikauden suhteen kotimaassamme. Kun taas alkoi olemaan normaali kaudenaloituksen aika, niin pukkasi kylmää ilmaa. Startti venähti siis normaalista, vaikka itse kevät koitti aikaisessa tänä vuonna. Onkifiilikset nousivat perinteiseen tapaan ja olin taas tontilla. Perinteiset mäskäykset A´la Stickan ja sama toistui useampana päivänä ennen sessiomme aloitusta. Huolestuttavaa oli, että en havainnut kaloista minkäänlaista merkkiä, vaikka istuskelin rannalla reippaitakin toveja ja eri vuorokauden aikoina.

Iskimme onkipaikallemme faijani kanssa jo maanantaiaamuna. Suunnitelmissa oli onkia kahdestaan keskiviikkoon asti. Ilma oli suotuisa onkihommiin ja ensimmäinen kontakti tulikin jo ensimmäisenä iltana. Kala otti boltti-spurtit, mutta ei pysynyt kiinni. Näitä sattuu ajoittain ja tästä ei voinut olla, kuin itseasiassa hyvillään. Kalaa oli tontilla. Seuraavaa lähtöä saimme odotellakin sitten tovin ja nyt kuitenkin paremmalla tuurilla. Normaalit kuviot ja kaunis karppi takaisin elementtiinsä. Kaatonaukut kesäyössä ja takaisin telttaan köllimään. Yöllä saimme vielä kokea saman uudestaan ja nyt oli faijan vavassa elämää. Vanha konna kepitti kalan sujuvasti sille tarjoamaani haaviin ja edellisen toisinto oli totta.

Seuraavana päivänä ilmanlaatu muuttui, vaan ei leirimme ilmapiiri. Karpit tosin sulkivat suunsa kelin muuttuessa radikaalisti. Seuraavana yönä ilman lämpötila laskikin +5:een asteeseen. Tämä oli myrkkyä karpinkalastukselle. Faija poistui keskiviikkoaamuna ja tontille marssi intoa puhkuva Jari. Valittelin Jarille, ettei kaudenavaus tulisi menemään ihan odotusten mukaan ja sanomastani piti keli huolen koko loppureissun, aina perjantaihin asti. Yhden ison lahnan Jari kuitenkin sai, mutta se taisi olla laiha lohtu? Paikka ja fiilis olivat kuitenkin kohdillaan, jotenka Jarikin oli levollisin mielin ja kokkaili innoissaan meille pöperöitä.

Viimeinen yö oli poutainen, mutta edelleen pirun kylmä. Saimme siis varusteemme ja leirin purettua kuivina. Kausi siis avattiin kotimaassa onnistuneesti, vaikkakin erikoisissa sääoloissa. Kuusi onkea vedessä a` 100 tuntia ja saldona 2 karppia. Jep, easy please, kuten eräs aikanaan sanoi...

- Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...