ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

1932

Julkaistu 05.08.2014
Kuvia 3 kpl
Author: -Jari

Suomi ja neuvostoliitto solmivat keskinäisen hyökkäämättömyyssopimuksen, helmikuun vika ilmestyy ilta-sanomien eka numero,vihtori kosola pääsee linnasta, ja se tärkein kieltolaki kumottiin, siitä lähtien on suomalaisten huulilla ollut tuo ruskeahko viina eli jallu, monen metsästäjän ja kalastajan vapahtaja ja neuvonantaja... joo nyt oli tosi kyseessä, kaksi mäskäys kertaa takana.

uusi lutakko, onkohan kalat vielä elossa vai ovatko menneet jo parempiin suihin?laitoin rauhallisesti onget pyyntiin vanhaan tyyliin, mutta silti mahassa myllersi ja kädet rupesi hikoilemaan, asiaa ei helpottanut yhtään kun bongasin kaukana järven selällä hed and tail käynnin. niin löytäähän sokea kanakin lopulta jyvän joten miksei kalan saanti olisi mahdollista? muutama tunti taisi vierähtää siinä itsekseni höpisten ja spekuloiden kun ekasta vavasta lähti,kela huusi hoosiannaa mutta parinkymmenen metrin jälkeen tuli stoppi,mitä v..tua?ei jääny,puoli tuntia annoin olla ja sitten petti hermot ja oli pakko kattoo oliko koukkua enää jäljellä,joo-o kaikki kunnossa.. ilta sai uudet käänteet kun selän takaa alkoi kuulua pälätystä, joku oli tulossa ongelle, mun onneksi meni vastarannalle puuhastelemaan.

nälkä, mikä ihana tekosyy tehdä grillisafkaa,mulla alkoi grillissä olemaan hyvä hiillos kun yhtäkkiä jostain horisontista kuului ensin kiroilua,meni hetki kun näin äijän aika korkealla koivussa, no tulihan se järkiinsä ajattelin itsekseni, kunnes alkoi saha laulaa, taisi olla onnen-onki, ovathan kalamiehet hyvin taikauskoisia ja välineistään tarkkoja niin myös minä, mutta nyt oli aika keskittyä grillaus puuhiin.

ilta alkoi hämärtymään ja järvellä oli hiiren hiljaista joten päätin painua goisimaan. aamulla heräilin ihmeelliseen ääneen, ihan kuin joku hörppisi vettä jossain lähellä, kurkkasin teltasta ulos ni parinkymmenen metrin päässä hevonen ryysti vettä kuin viimeistä päivää, hiukan säikähdin! menin vielä hetkesi lepäilemään ja odottelemaan mahdollista aamustarttia mutta mitään ei tapahtunut, aloin vähitellen pakkailemaan kamoja ja lopulta oli taas aika heittää yksi onkikeikka historiaan. järvi oli tällä kertaa tyhjä arpa kalojen suhteen, mutta viihdyttävä ja rentouttava reissu silti.

-jari

< Takaisin raportteihin...