ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Junioreiden karppileiri 2014

Julkaistu 22.08.2014
Kuvia 9 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Neljä aikuista ukkoa ja neljä keskenään samanikäistä nuorta kalamiestä karppijärvellä viikonlopun ajan. Mitä siitä seuraisikaan...

Keikan suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin ja ohjelma saatiin sovittua lopulliseen muottiinsa pari päivää ennen kovasti odotettua reissua. Handelista 3* Jallu Martille, palkinnot junnuille ym. Mukaan lähti Henkka, Ville, Juha, Eetu, Jari, Roni, allekirjoittanut ja tietysti Matias. Koko jengistä ainoastaan kolme junnua oli ilman kokemusta sen ensimmäisen karpin väkevästä vedosta. Asiaan tulisi vielä muutos, jos ennusmerkit ja tekemäni mäskäys toimisi, kuten odotin.

Perjantaina ei aikaa ollut liiemmälti valoisan merkeissä, koska osalla porukasta kesti saapua toiminta-alueelle. Junnuille annettiin tehtäviä yksi toisensa jälkeen ja leirimme alkoi muodostumaan ennätyksellisellä vauhdilla. Ekana tietysti tulet ja teltat pystyyn.

Yöksi viritimme kolme rodpodillista järeämpää kalustoa pyyntiin ja se ei todellakaan ollut väärä valinta. Eka karppi nappasi heti hämärän tultua ja Ville sai sen ensimmäisen karppinsa. Yöllä hälärit ujelsi sitten hieman rankemmin ja kalan kokokin oli sitä rankempaa luokkaa.

Karppimafian järjestämä Karppileiri – 2014 oli siis avattu hyvinkin onnellisissa merkeissä. Varsinainen ohjelma oli tosin vasta edessä. Perjantain ja lauantain välinen yö meni ukkosta ihmeteltäessä, sekä tietysti Jarin äänihengitystä naapuriteltasta käsin kuunneltuna. Uskomattomalla innolla kaveri ottaa nuo yön pikkutunnit, minkä kalahommiltaan aina ehtii. Luultavasti osa ryhmästämme nukkui hieman heikommin, tai ainakin kalaunia nähden?

Lauantaiaamusta pojat leipoivat mämmit tekeytymään ja lähtivät opastetulle supiloukkukierrokselle supikoirien suurvihollisen Martin kanssa. Hiljaista oli pojilla äänen sävyt tuntemattoman ukon matkaan lähdön hetkellä, mutta leiriin palatessa oli joka pojalla suut messingillä. Liekö syynä ne muutamat pistoolinlaukaukset, jotka leiriinkin kuuluivat? Supeja ei ollut loukuissa, mutta taistelu niitä vastaan jatkuu, vaikka itse supisota onkin hävitty...

Launtaina leirissämme vieraili myös kalastuksenvalvoja kavereineen rapureisuullaan. Jari opetti meitä nukuttamaan ravun ja taas oltiin huulet pyöreänä koko jengi.

Viikonlopun ideana oli pitää pojille pienimuotoinen ja hyvinkin leikkimielinen onkikisa, jossa eri kalalajit oli pisteytetty. Onkipaikat, joita oli neljä. Vaihtuivat ajoittain ja yleensä ruokailun tms. tauon yhteydessä. Kalaa alkoi maissisyöteillä viritetyillä feederseteillä nousemaan hirmu tahtiin ja rannoilta raikasi poikien pistetilanne vertailut. Ravustajatkin saivat tuoretta sorvaa syöteikseen.

Lauantai-iltana loimuteltiin lohta, puhuttiin saaduista karpeista ja muista kaloista. Saderintamakin löysi leiriin ja sen hetken uhrasimme ennestäänkin karppireissuilla pidettyyn levyraatiin. Sen voitti Ville valitsema Volbeat.

Seuraavana yönä pääsi pikku-ukot vääntämään ihan urakalla. Aamuun mennessä jokainen heistä oli saanut painia ison karpin kanssa. Leiritulilla muurikassa tehty brittiläinen aamiainen hävisi aina yhtä nälkäisiin suihin. Itse kilpailu jatkui tiukkana ja osalla kilpailijoista oli havaittavissa jopa lievää hermostumista. Jopa kylmiä suihkuja jaettiin...

Kilpailu ratkesi lopulta Ronin eduksi Matiakseen nähden. Palkinnot olivat huimat ja pojat todella väsyneitä. Hoito- kalastuksen nimissä järvestä nostettiin neljän nuoren voimin muutama kymmentä kiloa särkikalaa loukkusyötteihin ja kaikki karpit (arviolta reilut 25 kpl.) saivat vapautensa. Lopuksi kävimme vielä pizzalla, ennen poikien paluuta koteihinsa. Tyytyväisen oloista oli sunnuntaina koko takkuinen laumamme. Uutta ja erillaista reissua virisi jo tulevaa onkikautta ajatellen. Kiitos vielä muille järjestäjille ja innokkaille ja ahkerille onkimiestenaluille! Ensi vuonna nähdään toivottavasti!

- Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...