ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Onko kaikki mukana?

Julkaistu 19.05.2015
Kuvia 10 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Elettiin helatorstain viikkoa ja karppionkikausi läheni lujaa. Kävin mäskäämässä suunniteltua tonttia muutaman kerran näkemättä merkkiäkään itse kaloista. Kelit oli surkeat ja kahden yön keikka vaihtui vallitsevien olosuhteiden takia yhden yön keikaksi. Kun tuulee tasaisesti 17 m/s ja sataa vaakatasossa, on turhaa lähteä ongelle. Oikea paikka silloin on kotona takan edessä. Itseasiassa tuo myrsky hieman antoi itselleni aikaa varusteiden suhteen. Karppikamojen kondikseen laittaminen ottaa aina aikansa. Vaikka kamat on syksyllä laitettu hyvin, niin setti pitää käydä läpi jo kotona kokonaisuudessaan. Häläreihin uudet patterit jne...

Torstaiaamuna Jari pölähti pihaan ja kaverini oli, kuin ensi- kertaa lähdössä karppiongelle. Joka vuosi sama juttu ja into ei tunnu vähenevän. Hyvä merkki siis jo ensimetreillä. Aina positiivista, kun reissuun lähdetään koko sydämmellä, eikä suorittamisen pakosta, tai vaikka huoraamaan sponsorille saalispaineet harteilla.

Ajeltiin pelipaikalle ja tyhjennettiin auto. Keli vielä ok, ei siis huolen häivää. Teltta kuitenkin ekana pystyyn. Jaaha, missäs on telttakepit ja maakiilat? Jep, kotonahan ne. Eikun Jari hakemaan niitä ja minä jatkoin leirin tekoa. Molempien onkisetit kasaan jne. Teltta pystyyn ja vasta sitten onget veteen. Normi kuvio jokseenkin.

Teltan pystyttäminen on joka vuosi jotenkin juhlava hetki, kun se tapahtuu ekalla reissulla. Onhan tuo majoite, jossa tulee vietettyä melkoisesti aikaa ja se on reissujen suoja ja kotipesä kelillä, kuin kelillä. pesä, jonka suojissa nukutaan ja rentoudutaan. Tämä teltta on meitä palvellut hyvin jo vuosia, eikä sen kallis hankintahinta kaduta tippaakaan. Uskollinen majapaikka, jota tulevaisuudessa vielä hieman varustellaan lisää...

Onget heilahtivat veteen ja ainoastaan tunnin ehtivät syötit likoa vedessä, kun jo ensimmäistä onkea vietiin. Karppi leikki syötillä. Se tuntui mutustelevan oikein huolella. Siima kiristyi ja löystyi vuoronperään. Yksi pitkä veto ja nappasin vavan käteen. Pari vahvaa potkua ja kala irti. Olin liian ajoissa. Ehkä jopa hieman homeessa talven jäljiltä. Pettymystä ei kuitenkaan leirissä ollut, kun oltiin jo saatu tapahtuma ja näin pian. Usko tulevaan vahvistui.

Grillausta ja kisastudiota koko illaksi. Siinä agendaa kerrakseen. Leijonat taistelivat seeproja vastaan ja me kuuntelimme ottelua teltassa, jonne oli muodustunut kisastudio. Radio, lämmitin, tabelettikone nettiyhteydellä ja tietty valot vallitsevaan illan pimeyteen. Puitteet kunnossa, kun vielä kylmälaukku kätki sisälleen reilusti nallea. Täällä oli kalamiehen hyvä olla ja elää.

No turpaanhan siinä sitten tuli. Seeprat voitti. Eikun unta palloon ja lämppäri pois päältä yöksi. Iltasella alkoivat vielä luonnon omat euroviisut tms. laulukisat. Satakieli veti koko repertuaarinsa läpi, lehtopöllön kompatessa ja lintumaailman Pertti Kurikka nimipäivineen (varis) räyhäsi omiaan.

Aamulla oli onget koskemattomia ja se sama tieto oli toki jo teltassa, kun ei hälärit olleet aiheuttaneet herätystä yöllä. Aamulla klo 0800 homma kuitenkin repesi. Jarin syöttiä vietiin! Ja jokseenkin puolinukuksissa oli myös peilikarppi, joka kiskottiin rantaan ilman suurempia taisteluita. Normaalit kuviot ja kaunis peilikarppi jatkoi uintiaan savisameissa vesissään.

Karpin jälkeen tapahtui myös vallinneen poutasään muutos. Eikä tosiaan parempaan suuntaan. Pilviä lipui lauttoina taivaanrannasta ja välillä tuli vettä, välillä paistoi ja välillä saimme kuunnella raekuuron piiskausta teltankattoa vasten. Oli siis oikea hetki ottaa kunnon päikkärit...

Niin nopeasti, kuin ne kelinmuutokset tapahtuivat, niin samaa tapahtui vedenalla. Poutainen hetki ja hälärini huusi. Tämäkin kala ilman suurempaa vääntöä matolle ja kuvattavaksi. Mahtava kauden aloitus. Kolme kontaktia joista kaksi onnistuneesti ylös! Ei huono, ei todellakaan.

Ja kuten jo aiemmin, iski pilvilautta taas niskaan ja saimme palata teltan suojaan vesikuurolta. Oli karpilla hieno ajoitus...

Uudet päikkärit ja grilli taas pöhisemään. Hirvenfilettä ja folio pottunyyttejä. Ja mikä parasta, itse ammuttua hirveä. Läheisyys ruokaan sai uuden merkityksen, kun pihvit meni ääntä kohti.

Ei huono kauden aloitus näissä olosuhteissa. Ei todellakaan huono...

- Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...