ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Helppoa kuin heinänteko?

Julkaistu 02.09.2009
Kuvia 6 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Puolitoista viikkoa mäskäystä takana. Kesä kuumimmillaan ja karpeilla varmastikkin kunnon aktiivisuustaso päällä. Nyt ei saattaisi mikään mennä vikaan. Kamat autosta ja kärryihin, jotka helpottavat tavaroiden raijausta huomattavasti. Jussi lähti pidempi kinttuisena painelemaan edelle ja pääsikin noin 15-metriä, kun metsästä kuului puhjenneen kumin pihinää. Nyt oli meille molemmille luvassa lisää hikeä. Jussi otti mun kärryt haltuunsa ja itse löin rinkkaa selkään ja varustekasseja roikkumaan handuihin. Tuskinentaival toistui muutaman kerran ja tavaramäärä oli kuitenkin lopulta saatu perille. Palkitsimme itsemme sisäisillä piristysjuomilla.

Eka yö meni kuorsatessa. Metsä raikasi tasaisesti molempien toimesta. Kallet olivat muualla, tai eivät muuten vaan olleet intona tarjoilusta. Päätimme ritsata hieman lisää boilareita onkiemme ympäristöön. Reilu tunnin kuluttua tulikin se odottamamme eka lähtö (8.30). Eka syöksy kesti pitkään, mutta kalle ei kuitenkaan tarttunut. Vahva otus veti pidemmän korren. Ei muuta, kuin onki takaisin pyyntiin ja kului tunnin verran, kun sama vapa tärisi baitrunnerin antaessa siimaa ulos ja hälärin huutaessa. Tämä vääntö piti ja kuvattavana piipahti helvetin nätti peilikarppi. Kala oli hyväksyt sille tarjotun snowman-virityksen. Kaato-oluset ja aamiaisen tekoon... Palokärjet takoivat alueen puustoa ja puolenpäivän jälkeen vaihdoimme onkiimme tuoreet syötit. Samalla heitimme onget hieman syvempään veteen. Päivä kului rauhallisissa merkeissä ja marjastajien puuhasteluista seuratessa. Ilta teki lopulta tuloaan ja keli oli sekava. Vettä ripeksi ja aurinko paistoi vielä tovin.

Yöllä satoi sitten vettä ihan kunnolla. Ainoastaan yksi siimaosuma koko yön aikana ja se kuitenkin pisti odottavien yöunet melko huonoiksi. Koiranunta siis tuli vedettyä ja sitä seuraavaa kunnon lähtöä odotettiin. Sitä ei kuitenkaan sitten tullut. Aamusta sitten paskahalvaus, kun huomasimme kauhuksemme luvattomat verkot, jotka oli aika ovelasti jemmattuna pyyntiin. Hetken mietinnän jälkeen uimme rätit ylös ja iloksemme saimme todistaa niiden olevan tyhjät. Mieliala koheni kummasti tuosta hetkellisestä paskahalvauksesta. Päivällä näimme ainoastaan yhden pintovan karpin ja illalla aloimme valmistelemaan seuraavan aamun kotiinlähtöä. Kamoja roudatessa vuorotellen tuli kallekin tontille, mutta jostain syystä ei hyväksynyt syöttiä. Sama homma tapahtui vielä kahdesti yön aikana, mutta kun ei niin ei. Näitäkään kaloja ei väkisin saa, vaikka tekisi mitä.

Erikoinen reissu kaikenkaikkiaan. Kallejen saamisen vaikeus, paskahalvaus luvattomasta verkosta, renkaan puhkeaminen jne. Tämäkin retki herättää muistoja vielä pitkään. Sen verran oli taas erikoisia tapauksia... Toivottavasti reissumme tekevät hiljalleen sivullisille selväksi, että karpinsaaminen ei todellakaan ole helppoa. Karpinonginta on hieno kalastusmuoto, joka soveltuu ihmisille joilla on lehmänhermot ja taksikuskin perslihakset

-Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...