ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Karppiraportit

Urbaania kallenonkimista 2009

Julkaistu 25.09.2009
Kuvia 3 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Kauden aikana Karppimafiaan otettiin yhteyttä ja ehdotettiin ongintamahdollisuutta privaattivesillä. Tähän täkyyn tarttui koko porukkamme ja vastaehdoista sovittiin asianomaisten kanssa. Tässä tilanteessa molemmat osapuolet saivat haluamansa ja Karppimafian miehet notkuivatkin ajoittain suht urbaanissa ympäristössä karppeja onkien ja kalastuksenvalvontaa suorittaen.

Tälläisiä privaattivesiä ilmestyy toivottavasti vielä Suomeenkin enemmän ja tiukoilla säännöillä. Liian moni hyväkin kalapaikka on tässä maassa saatu tuhotuksi liiallisella ja lähes rajoittamattomalla vapakalastuksella, ilman saaliskiintiöitä. Vielä pahempaa tuhoa toki on tehty kautta maan järjettömillä verkotusoikeuksilla. Toiset kaiketi arvostavat silti enemmän kalakokemusta ainoastaan paistinpannulla? Toivottavasti Suomessa alkavat hiljalleen puhaltamaan uudet tuulet monimuotoisten kalastusmahdollisuuksien parissa. Haukipuolellahan yleistynyt vapautuskulttuuri on suonut yhä useammalle vapakalastajalle mahdollisuudet kokea se "elämän kala" siimanpäässä. Toivottavasti vielä tulevaisuussa kalojen arvostus elämyksinä yleistyy..?

Alueen luonteesta johtuen ei perinteinen telttailumajoitus onnistunut, jotenka onkireissut tehtiin taivasalla kauniin kelin suosiessa ja autossa kyrvistellen, kun keli oli sateinen. Mopopoikia saatiin opastaa ja itänaapureillekkin sai kertoilla alueen kalastuskiellosta ilman privaattilupia. Kaikki sujuikin mallikkaasti ja painimaaotteluilta vältyttiin koko kauden ajan.

Kalastettava alue on pieni, mutta kokemamme mukaan sitäkin vaikeampi. Helposti luulisi, että tälläisestä lätäköstä karpin saa helposti. Totuus vaan on tälläkin kertaa aivan toisenlainen. Tyhjää pyydettiin täälläkin ajoittain. Joitain yksilöitä kuitenkin saatiin ja näiden onnistumisten kautta tuli sitä uskoa taas seuraavaan kertaan.

Urbaanissa karpinonginnassa on hyvät ja huonot puolensa. Omaa rauhaa saa lähinnä öisin ja jos oikein käy tuuri, niin edes kallet eivät häiritse yöunia. Etelä-Suomessa tälläisiä paikkoja voisi olla vaikka kymmenittäin. Ainakin järvien ja lampien määrä puoltaisi sitä. Kenties vuosien päästä kalastuspalveluyrittäjät alkavat luoda luonnonkauniisiin paikkoihin karppionkipaikkoja. Luulisi ainakin euroopasta olevan kysyntää? Alueelle palvelut nuotiopaikkoineen jne. tuntuvat verrattaen pieniltä satsauksilta, tarjonnan hienouteen nähden?

-Stickan / Karppimafia

< Takaisin raportteihin...