ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Mafia-uutiset

Onkikauden avaus siikamaisissa merkeissä

Julkaistu 28.07.2014
Kuvia 2 kpl
Author: - Stickan

Leudon ja lämpöisen ilman vallitessa jokseenkin koko vallitsevan talvikauden, alkoi myös siianongintakausi tänä keväänä jo normaalia aiemmin. Yleensä lähden liottelemaan matoja vasta huhtikuulla ja monesti on esim. PK-seudulla ollut jäitä liki vapun korvilla. Tänä talvena ei moista jääkantta ole ollut. En ole ylipäätänsä ollut enään vuosiin mitenkään yli-innostunut kylmistä keleistä ja niissä kalastamaan. Mukavuudenhaluisuus on viennyt miehestä selkeästi voiton. Toisaalta, kun työpäivän viettää esim. ulkona räntäsateessa, niin tämän itselleni suon. Metsästyksenkin parissa saa palella ja värjötellä kaiken muun lisäksi.

Matojen ensiliotus sattui helmikuun viimeiselle arkipäivälle. Onget pyysivät kokonaiset kahdeksan tuntia ja ilman kalaa. Jäi sen viikonlopunkin siikasuunnitelmat loitommalle tulevaisuuteen. Viikon kuluttua oli taas aika koittaa uudestaan sama kuvio. Metskit veteen ja muihin hommiin. Pari tzekkausta päivän aikana ja niiden kertoessa tyhjää ei ollut iltapäivällekään suuria odotuksia vielä. Odotus kuitenkin palkittiin, kun kolmen ongen setistä kaksi antoi siiat.

Melko passiivista ongintaa, niin onkijan, kuin kalojenkin puolelta. Tämä olosuhteiden pakosta ja kokeilumielellä. Jahka kaikkien kaipaama aurinko suvaitsee alkaa lämmittämään taivaan täydeltä, niin itse onkijakin alkaa olemaan aktiivisempi itse pelipaikalla...

-Stickan

< Takaisin uutisiin...