ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Mafia-uutiset

Skutsarikesä 2009

Julkaistu 13.07.2009
Kuvia 5 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Karppimafian ottaessa osaa Henrik Korkeamäen luomaan valtakunnalliseen specimenkisaan, oli täysin selvää että suutari tulisi olemaan Karppimafian yksi kohdelaji. Omat suutarikokemukseni olivat käytänössä nollassa, vaan ei ollut sen suhteen hätää. Joukkueessamme oli kuitenkin kaksi kokenutta särkikalojen lajikalastajaa, joilla oli vankka kokemus myöskin suutareista. Kalustoa löytyi ja kalapaikkakin, jolla Jussi oli onkinut näitä otuksia jo iät ja ajat. Sinne siis ja mämmiä tontille. Pari ennakkosyöttöä sai riittää ja sitten Jussin oppiin suutarijahtiin.

Jussi oli saapunut paikalle jo ennen mua ja oli tehnyt herkullisen näköisen mäskinsä valmiiksi. Sitä vielä muutama pallukka onkipaikalle ja sen jälkeen virittelimme välineet valmiiksi. Vapoina toimivat Prologickin MP-Specialistit, 12-jalkaiset kelaonkivavat. Niissä oli köykäisimmät kärjet (1,75 lb) ja kärkiin oli Jussi vielä virittänyt swing tip:it (tärppiheilurit). Siimana keloilla oli 0,20mm monoa ja hieman tapsin yläpuolella oli liukuva feederhäkki, johon tulisi laittaa mäskiä. Kalusto oli nopeasti kasattuna ja vähintäänkin yhtä ripeää toimintaa oli suutareillakin. Kuplaa nimittäin nousi mäskätyltä tontilta, lumpeikon reunalta. Äkkiä maissia koukkuun ja mäskiä feederhäkkiin. Lyhyt heitto ja olo oli jälleen kerran, kuin pikkupoikana kohoa tuijottaessa. Onkimisen viehätys korostuu tässäkin kalastusmuodossa, kun tärpin saa paljain silmin havaita.

Siinä ei kauaa kestänyt, kun vanha gonna kepitti kesän ensimmäisen. Ja sitten toisen heti perään ja kolmannen. Tässä vaiheessa oli taas itseni aika vilkaista peiliin. Oliko tosiaan tuolla kaverilla refleksit paremmat, kuin itselläni vai missä menee pieleen? Aloin tuijottamaan vapani kärkeä entistä tiukemmalla ilmeellä ja hetken kuluttua sainkin vastaiskun onnistumaan. Oma PB parani heti kesän ensimmäisen saamani suutarin myötä. Jyvälle päästyäni alkoi minullekkin tulla onnistumisia yksi toisensa jälkeen ja illan aikana saimmekin mukavan määrän suutareita. Meikäläinen oli koukutettu. Väkivahvat +2kg kalat kevyillä vehkeillä pyydettyinä oli varmastikkin lähes pasurinongintaan verrattavaa urheilukalastusta?

Karpinongintareissut veivät alkukaudesta oman aikansa, mutta saimme kuitenkin katsottua uuden ajankohdan suutarireissua silmälläpitäen. Jussi paineli emäntänsä kanssa jo ennakkoon kesälomaansa viettäen suutariongelle, mutta siihen homma tyssäsi. Metsätie oli puomitettu ja abloy kiilsi auringossa. Nyt tuli tenkkapoo. Harmittelin tapahtunutta ja aloin tunkemaan mietintämyssyä syvemmälle päähän. Onkipaikka uupui ja intoa oli vaikka muille jakaa. Eihän tämä ollut laitaa. Uusi paikka olisi löydettävä. Hieman tiedusteluja asian tiimoilta ja potentiaalinen lutakko tuli katsastettua. Olisikohan niitä täällä, vai perustuisiko vinkki harhaluuloihin? Samat kuviot tämänkin paikan suhteen. Esisyöttö ja ongelle. Ensimmäinen ilta tarjosikin yhden nätinkokoisen suutarin. Ei pöllömpää! Lisää mämmiä tontille ja seuraavana iltana uudelleen yrittämään.

Syöttämisen jatkaminen tuotti kaivatun tuloksen ja suutareita olikin edellisiltaan verrattuna reilummin alueella. Näiden kanssa menikin sitten muutama iltakeikka mukavissa merkeissä. Reilun kaliberin suutarit nostattivat sen sortin tunteita, että tähän lajiin olisi meikäläisenkin perehdyttävä ja tosissaan. Hieno laji perkele soikoon!

-Stickan / Karppimafia

< Takaisin uutisiin...