ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Mafia-uutiset

Pappi, lukkari, talonpoika. Suutari.

Julkaistu 23.07.2012
Kuvia 5 kpl
Author: --tapsa

Kesäloman kalareissusta ei meinannut tulla mitään. Joskus lomalla ollessaankin liiallinen kiire ja aikataulutus tuntuu pilaavan sovittuja suunnitelmia, tai aiheuttavan ainakin kohtuutonta stressiä niiden toteuttamisessa. Niin meinasi käydä tälläkin erää, mutta ainoastaan meinasi. Stickan järkkäsi meille oivalliseen ja tuttuun tapaansa kohdekalastussession suutarijärvelle. Opelin jäähdyttyä Tampereen reissultaan, se suuntasikin nopeaan kohti mäskättyä järvenpoukamaa. Pian onkemme maissikoukkuineen tavoittelivatkin järven pohjaa.

Aikaisempi kokemukseni suutarin kalastuksesta oli tasan nolla. Stickanin pikakurssin siivittämänä onnistuin kuitenkin ensimmäisessä vastaiskussa, jonka tuloksena kultaisessa koukussa komeili pieni särkipoika. Vastaisku oli täten kohdillaan, joka on perusedellytys myös isomman serkun nappaamiseen. Muutaman särjen jälkeen Stickan nostikin illan ensimmäisen suutarin rannalle ihmeteltäväksi. Tässä vaiheessa valkeni myös väitteet suutarin suuresta taistelutahdosta. Puntarin teknisen virheen vuoksi kalan paino jäi tarkistamatta. Sen voidaan kuitenkin arvoida kiikkuneen kahden kilon molemmin puolin.

Ukkosen jyristäessä taivasta jossain kaukana, selkeät suutaritärpit kaikkosivat tilapäisesti, ja kalojen luontainen paineilmamittari oli paljastanut jälleen kyntensä. Pienen sateen jälkeen järven pinta tyyntyi lähes peiliksi. Pohjasta alkoi nousta jälleen tuttua poreilua, ja muutama otollinen tärppi ilmaantui molemmille ilman toivottua lopputulosta. Tarkka heitto kohteeseen, muutaman sekunnin odottelu, vavan swing tip:in varovainen liikehdintä ja ärhäkkä vastaisku. Tuloksena rannalle nostettu kelpo vastuksen tarjonnut suutari, joka oli lähes saman kokoinen kuin aikaisempikin. Mahtava fiilis!

Illan jo hämärtyessä tärpit kaikkosivat ja syöntikin hiipui. Lähes koko illan tuntui siltä, kuin suutarit olisivat herkutelleet äärimmäisen varovaisesti, jonka johdosta ne useimmissa tapahtumissa veivätkin kalastajia kuin litran mittaa. Grilliherkkujen alkaessa sulaa vatsassa oli kotiin lähdön aika. Ilta opetti minulle palan uutta kalastusmuotoa ja kasvatti kokemustani ylipäänsä. Suutari-ilta kauniin järven rannalla muutti myös suunnitelmaamme elokuisesta kalaretkestä. Tätä herkkua on päästävä kokeilemaan uudestaan.

--tapsa

< Takaisin uutisiin...