ETUSIVU | BLOGI | KARPPIRAPORTIT | MAFIA-UUTISET | JÄSENISTÖ | KONTAKTI | YLLÄPITÅ
Mafia-uutiset

| 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |

Onko vielä pitkä matka takaisin?

Julkaistu 09.08.2015
Kuvia 4 kpl
Author: -Jari / Karppimafia

Jokunen viikko sitten tuli bongattua uusi lampi, no pakkohan se oli mennä testaamaan pitkästä ajomatkasta huolimatta. Ongeksi valkkasin kolmosen telen, pienellä koholla varustettuna ja eipä aikaakaan, kun oli jo ensimmäinen lammen asukki rannalla. Muutaman suutarin jälkeen heitin vähän buustattua jauhoa tontille ja vartin päästä oli samariniporeet jo muuttuneet miltei vaahdoksi. Mahtaa olla kalatiheys melkoinen, sillä maissi ei ehtinyt kunnolla edes pohjaan kun sitä jo vietiin, tätä olisi jatkunut varmasti loputtomiin, mutta rajansa kaikella.

Lue koko uutinen... >


Namsen - Gartland 2015

Julkaistu 18.07.2015
Kuvia 24 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Viime kesänä pääsin vihdoinkin haavelemalleni joelle ja tänä vuonna oli samaa herkkua uudestaan luvassa. Tosin hieman myöhäisempään ajankohtaan ja eri kalaporukalla. Matka oltiin lyöty jo lukkoon hyvissä ajoin ja lähtijät oli selvillä. Nyt oli todella sekalainen seurakunta kyseessä, ikähaarukaltaan 14 – 65 vuotta.

Lue koko uutinen... >


Tuleva skönäri ensi kertaa ulapan reunalla 2015

Julkaistu 23.06.2015
Kuvia 6 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Matias on saanut vuosittain vierailla Karppimafian mukana onkihommissa ja nytkin oli alustavasti sellaisia kuvioita mielessä. Harjoitusviikko duunissa sekoitti pakan, kun olisi jäänyt esisyötöt tekemättä. Suunnittelin jo kirjolohenpyyntiä vaihtoehtona, mutta Arto puuttui tällä kerralla peliin. Me lähtisimme merelle!

Lue koko uutinen... >


Onkikauden avaus siikamaisissa merkeissä

Julkaistu 28.07.2014
Kuvia 2 kpl
Author: - Stickan

Leudon ja lämpöisen ilman vallitessa jokseenkin koko vallitsevan talvikauden, alkoi myös siianongintakausi tänä keväänä jo normaalia aiemmin. Yleensä lähden liottelemaan matoja vasta huhtikuulla ja monesti on esim. PK-seudulla ollut jäitä liki vapun korvilla. Tänä talvena ei moista jääkantta ole ollut. En ole ylipäätänsä ollut enään vuosiin mitenkään yli-innostunut kylmistä keleistä ja niissä kalastamaan. Mukavuudenhaluisuus on viennyt miehestä selkeästi voiton. Toisaalta, kun työpäivän viettää esim. ulkona räntäsateessa, niin tämän itselleni suon. Metsästyksenkin parissa saa palella ja värjötellä kaiken muun lisäksi.

Lue koko uutinen... >


Laivapoliiseja, ritareita & Shamaanin loitsuja Norjassa 2014

Julkaistu 28.07.2014
Kuvia 10 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Useita vuosia olin haaveillut matkaavani vielä joskus Norjaan kuvankauniille Namsenjoelle lohta kalastamaan. Tänä keväänä kala- / metsästyskaverini Juha Mäntynen väläytti ilmoille, että ensi tulevana kesänä siihen olisi mahdollisuus. Matkanjärjestäjänä olisi Juha ”Shamaani” Jormanainen ja mukana hänen lohiretkikuntansa. Vastasin kosintaan myöntävästi.

Lue koko uutinen... >


Kevät Suomenlahdella 2014

Julkaistu 13.07.2014
Kuvia 5 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Aikainen keväänkoitto patisti allekirjoittaneenkin kaivamaan siikaonget taas naftaliinista ja mielessä pyöri parin uuden mahdollisen siikapaikan kokeilu. Nämä uudet paikat eivät kuitenkaan vetäneet vertoja vanhoille helmille. Tosin kulunut kevät oli perin hankala siianonkijoille, mitä juttuihin on uskoman? Ehkä palaan vielä kokeilemaan tulevina keväinä? Kalaa kuitenkin taas tuli ja se savupöntöntuoksu on joka kevät yhtä hieno kokemus. Työtehtävieni muuttuessa odotankin jo 2015-kevättä, joka on näillä näkymin tuleva todellinen siikakevät. Maltilla tietysti, vaikka kalaa onkin luvassa. Mikään kala ei paranna laatuaan pakastimessa...

Lue koko uutinen... >


Suutarireissu, joka ei ollut suutari

Julkaistu 06.07.2013
Kuvia 12 kpl
Author: --tapsa

Neitsytmatkani suutarin ongintaan tapahtui viime vuonna lähes samaan aikaan, joten tällä kertaa osasin jo odottaa tulevalta reissulta jotain. Terävämpänä muistikuvana mielessäni puljasi kalan hurja taistelutahto koukkuun vangittuna. Muistan onginnan olleen myös antoisa ja kokemuksena sieltä parhaimmasta päästä. Viime vuotiseen reissuun verraten myös lähtökohdat reissuun olivat samankaltaiset. Karppiongelle oltiin nytkin alun perin suuntaamassa, mutta muutamasta muuttujasta johtuen päädyttiin suutareita narraamaan. Seurueen koko kuitenkin oli kasvanut yhdellä Jarilla. Kun toistakiloa sianlihaa ja sopiva määrä virvoikkeita oli siirretty kylmälaukkuun paikallisesta lähikaupasta, auton nokka sojotti kohti kohdetta, jossa muitta mutkitta aloitettiin ongintaan liittyvät alkutoimet.

Lue koko uutinen... >


G-pisteellä 2013

Julkaistu 02.06.2013
Kuvia 14 kpl
Author: - Stickan

Olen keväisin pitänyt tapana aloittaa mertsarikauden yleensä Ahvenanmaalla, tai Ruotsissa. Tänä keväänä suuntasimme valtiovierailulle länsinaapurin isolle saarelle. Porukan kokoonpano vaihtui ennen reissua ja lopulta matkaan lähtivät faijani & Riku. Laivamatka oli perinteistä tuskaa ja urpåjen huutamisen / ördäämisen ihmettelyä. Saarelta oli kevään aikana tullut hienoja kaloja, vaikka kevätkin oli sielläkin muutaman viikon myöhässä. Oman reissumme ajankohta vaikutti erittäin sopivalta. Anttu & kumppanit olivat lähteneet G-pisteelle jo edellisellä viikolla ja lauantai-iltana saimmekin heidät illastamaan mökillemme. Metsäkaurispaisti tuntui häviävän pöydästä alta aikayksikön. Oman kotirantamme ehdimme piiskata läpi, vailla kalakontakteja. Oli mukava vaihtaa ukkojen kanssa kuulumisia ja turinoida kalajuttuja pitkästä aikaa.

Lue koko uutinen... >


Ryssä mun leipäjauhoani syö

Julkaistu 26.08.2012
Kuvia 3 kpl
Author: - Stickan

Emännän veljen mukulat tulivat Stadista tänne landelle kyläilemään ja Matiaksen kanssa olin sopinut, että tehdään perinteinen kesän onkiretki samalla. Tällä kertaa olimme päättäneet lähteä karppien sijaan suutarijahtiin. Siitä kun ei Matiaksella ollut aiempaa kokemusta. Muiden menojen takia, en ollut ehtinyt käydä mäskäämässä vakkaripaikkaa, mutta ajattelin että, kun hyvissä ajoin menisimme tontille, ehtisi kalatkin löytää meidän syötit. Alkuillasta sitten liikkeelle ja Matskulla kimmelsi suutarin kuvat silmissä. Perille saavuttuamme huomasimme, että kulku onkipaikalle oli estetty puomilla. Äkkiä varasuunnitelma käyttöön. Pedaali pohjaan ja kohti uutta lutakkoa. Täällä ei ollut esteitä meidän onkireissun tiellä. Mäskiä muutama pallo tontille ja onget pyyntiin.

Lue koko uutinen... >


Pappi, lukkari, talonpoika. Suutari.

Julkaistu 23.07.2012
Kuvia 5 kpl
Author: --tapsa

Kesäloman kalareissusta ei meinannut tulla mitään. Joskus lomalla ollessaankin liiallinen kiire ja aikataulutus tuntuu pilaavan sovittuja suunnitelmia, tai aiheuttavan ainakin kohtuutonta stressiä niiden toteuttamisessa. Niin meinasi käydä tälläkin erää, mutta ainoastaan meinasi. Stickan järkkäsi meille oivalliseen ja tuttuun tapaansa kohdekalastussession suutarijärvelle. Opelin jäähdyttyä Tampereen reissultaan, se suuntasikin nopeaan kohti mäskättyä järvenpoukamaa. Pian onkemme maissikoukkuineen tavoittelivatkin järvenpoukamaa. Pian onkemme maissikoukkuineen tavoittelivatkin järven pohjaa.

Lue koko uutinen... >


Fucking Åmål 2005

Julkaistu 11.10.2011
Kuvia 11 kpl
Author: - Stickan

Elettiin myöhäistä syksyä 2005, kun uljas retkikuntamme päätti jälleen kerran vaihtaa kotimaan verkkohelvetin vesiin, joissa kalan saaminen on todennäköisempää, kuin törmätä mehukattipurkeilla merkattuun liian tiheäsilmäiseen verkkojataan. Tällä kerralla matkakohteemme oli eräästä elokuvastakin tuttu pieni ja ehkä nuorison keskuudessa jopa angstinen kyläpahanen. Laivamatka taittui Sea Windillä tuttuun tapaan ja kirpeässä syysaamussa kylpevä.

Lue koko uutinen... >


Punalihaisen perässä 2009

Julkaistu 30.03.2010
Kuvia 4 kpl
Author: Muju

Taas koitti aika alkaa reissua miettimään kun lomakin häämötti. Kohdehan oli kyllä tiedossa, se on ollut sama 90-luvun alusta lähtien. Kyse olikin milloin ja kenen kanssa. No Jukka sattuikin sopivasti soittamaan ja tiesin jo silloin,että Jukan kanssa kohta autossa istutaa taas jokunen tunti. Matkaan päästiin sovitusti ja siitä alkoi vanhojen muistiinpainautuneiden tapahtumien muistelu ja fiilis alkoi nousta hetki hetkeltä todella suureksi odotukseksi.

Lue koko uutinen... >


Se hento tärppi keskivavassa...

Julkaistu 20.01.2010
Kuvia 4 kpl
Author: - Stickan

Eleltiin helteistä elokuun toista päivää vuonna 2005. Ilma on todellakin helteinen jo aamusta alkaen ja duunien hoitaminen vauhdilla sai perinteiset "lihapiirakat" paidankainaloon. Oli kuitenkin sen verran kova polte päästä hellesoudulle lohia bongailemaan, että muutama ylimääräinen hikipisara kannatti luovuttaa, jotta pääsisin ajoissa livahtamaan hommista. Matkalla pitäisi vielä Möhkökin napata kyytiin ja jonkin sortin sapuskointiakin tulisi ennen kalastamista harjoittaa.

Lue koko uutinen... >


Möhkölandiassa 2009

Julkaistu 02.10.2010
Kuvia 9 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Loppukesästä tuli aika, jolloin Tiinalla oli viimeinen lomaviikko ja mulla pari viikkoa vapaata kanssa. Pakattiin koko lauma meidän limusiiniin ja otettiin suunnaksi Pohjois-Karjala. Tarkempana osoitteenamme oli Möhkölandia. Siis Möhkön ja Merjan tilukset, siellä jossain. Siellä minne saa ajaa täältä rannikolta monta tuntia...

Lue koko uutinen... >


Taimenenpentuja etsimässä 2009

Julkaistu 01.10.2009
Kuvia 7 kpl
Author: - Stickan & Torsti / Karppimafia

Meritaimen, tuo kalalajeistamme varmastikin heikoimmassa jamassa elävä kaunotar on saanut kärsiä sotien jälkeen tässä maassa melkolailla. Joet on padottu lähes kaikkialla ja kutualueet on perattu, tai tuhottu muilla keinoin. Taimenkantojen alamäki on jatkunut vuosikymmenten ajan, mutta onneksi on jotain vielä jäljellä ja aktiivisilla ihmisillä on tahtoa pelastaa ja edesauttaa meritaimenten lisääntymismahdollisuuksia tulevaisuuden suhteen. Suomessa tavataan enään viittä eri meritaimenkantaa, jotenka hilkulla on koko mertsarin selviäminen. Monista ehkä purojen ja jokien kunnostukset ovat rahan ja ajan haaskausta, mutta näin ei todellakaan ole. Meritaimen kiittää ja kuittaa melko pian koskikunnostuksen hikoilun, jos vaan pääsee rauhassa nousemaan kudulle.

Lue koko uutinen... >


Skutsarikesä 2009

Julkaistu 13.07.2009
Kuvia 5 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Karppimafian ottaessa osaa Henrik Korkeamäen luomaan valtakunnalliseen specimenkisaan, oli täysin selvää että suutari tulisi olemaan Karppimafian yksi kohdelaji. Omat suutarikokemukseni olivat käytänössä nollassa, vaan ei ollut sen suhteen hätää. Joukkueessamme oli kuitenkin kaksi kokenutta särkikalojen lajikalastajaa, joilla oli vankka kokemus myöskin suutareista. Kalustoa löytyi ja kalapaikkakin, jolla Jussi oli onkinut näitä otuksia jo iät ja ajat. Sinne siis ja mämmiä tontille. Pari ennakkosyöttöä sai riittää ja sitten Jussin oppiin suutarijahtiin.

Lue koko uutinen... >


Valtiovierailulla 2009

Julkaistu 28.06.2009
Kuvia 14 kpl
Author: - Stickan

Huomasin keskitalvella olevani jälleen lohikuumeen valloissa, taudissa josta ei mies parane. Vaihtoehdot aikaiseen kevätkalastuksen aloittamiseen olivat vähissä, johtuen talven vallitsevasta jokseenkin vittumaisesta jääpeitteestä. Normaali talvihan tämä oli, mutta pari aiempaa lähes jäätöntä talvea antoi mielikuvan uudesta jääkaudesta. Ei käynyt mielessä avovaimoni kommentit kasvihuoneilmiöstä, jossa ”jääkarhut sulaa”. Lunta oli kotipihalla ja pakkasta riitti ajoittain täällä etelässäkin. Paskaa aikaa onkijalle, tai meritaimenenkalastajalle. Itse lukeudun molempiin vähemmistöihin ja tein päätöksen lähteä Valtiovierailulle...

Lue koko uutinen... >


Lohenuistelua naapurissa 2005

Julkaistu 02.10.2009
Kuvia 28 kpl
Author: - Stickan / Karppimafia

Talvella 04-05 heräsi uisteluporukassamme ajatus lähteä isoja kaloja pyytämään naapuriin, ennen kuin omilla vesillä olisi edes jääkansi hellittänyt otettaan. Porukka saatiin helpolla kasaan ja lopulta meitä oli lähtijöinä kaksi venekuntaa. Naapuripaatissa vaikuttivat Kuivanmaan uistelijat Auvo ja Olli Kuisma, sekä Timpurijärven Justiina eli Hakalan Juha-Matti. Meidän venekunta muodostui luonnollisesti sen hetkisestä vakioryhmästä johon kuului allekirjoittaneen lisäksi Henkka ja Sohvis.

Lue koko uutinen... >